Maria Georgiadou
32 Articles Written
Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
6 Δεκεμβρίου 2016
by Maria Georgiadou
Food & The City, Food for Kill, εστιατόριο, Κυριακή, Τσεχία, φαφητό
Δεν υπάρχει πιο ωραία στιγμή από το να ξημερώνει Κυριακή, να κάνεις τα beauté σου, χωρίς να έχεις την έγνοια για το τι θα μαγειρέψεις… γιατί έχεις ήδη κανονίσει lunch με την κολλητή. Αγαπώ τις Κυριακές και ας ακολουθούν οι Δευτέρες, γιατί είναι παραδοσιακά για εμένα lazy days… Τα Σάββατα πάντα υπάρχουν δουλειές, τις Κυριακές ποτέ!
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα για Αμπελόκηπους, καθώς στην παλιά μου γειτονιά, υπάρχει ένα από τα πιο αγαπημένα μου εστιατόρια. Το ΒΟΗΜΙΑ, με τσέχικη κουζίνα. Δεν έχεις δοκιμάσει; Χάνεις πίστεψε με!
Ο χώρος είναι ζεστός, ειδικά των καπνιστών, εσείς οι άκαπνοι για πρώτη φορά χάνετε (μουα χα χα χα χα – βλέπε σατανικό γέλιο). Πέτρα, ξύλο, βιτρό, όμορφα γραφικά αντικείμενα και ένας κατάλογος γεμάτος τσέχικες νοστιμιές. Επειδή το εστιατόριο το γνωρίζουμε και ξέραμε ότι οι μερίδες είναι τεράστιες αποφασίσαμε με την κολλητή, να μην το παρακάνουμε και να πάρουμε απλά από ένα πιάτο, μία σαλάτα και ένα μόνο ορεκτικό.
Κραλόβσκι Σαλάτ, που με απλά λόγια σημαίνει ρόκα με διάφορες φρέσκιες σαλάτες, κύβους καμεμπέρ πανέ και σως κόκκινου μύρτιλου. Νόστιμη, χορταστική, ιδανική για να ξεκινήσεις το φαγητό, και όπως λέει και η συνοδός μου που απολάμβανε αργά τις μπουκιές της… «το φαγητό είναι γιορτή και πρέπει να το τρως αργά για να το απολαμβάνεις»!
Ορεκτικό… επειδή είμαστε τρελές είπαμε να πάρουμε το τρελό τυρί, παναρισμένο τυρί edam με ταταρέζικη σάλτσα. Απολαυστικό, απλά μην το αφήσετε να κρυώσει. Εάν είστε σαν και εμένα που θέλω να συνοδεύω το κυρίως πιάτο μου με τα ορεκτικά, ζητήστε να σας τα φέρουν μαζί.
Πάμε στα κυρίως πιάτα, όπου εγώ επέλεξα Τροπικαλ,. Τουτέστιν, φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με ανανά, μανταρίνι, γλυκόξινη σως και τυρί ένταμ. Οι τσέχοι λέει χρησιμοποιούν πολύ τα φρούτα στην μαγειρική με τα κρέατα. Και καλά κάνουν και πολύ μου αρέσει και θα αρέσει και σε εσάς!
Το Μαράκι επέλεξε Μπρνο Τοκάν, μικρά κομματάκια από ψαρονέφρι, σωταρισμένα με μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι, κόκκινα φασόλια και κρέμα γάλακτος. Εννοείται ότι δοκίμασα και εννοείται ότι μου άρεσε. Ελαφρύ πιάτο, παρά το γεγονός ότι περιείχε κρέμα γάλακτος. Εάν δεν θέλετε να το παρακάνετε, παραλείψτε τις πατάτες, μόνο αυτές δεν με ενθουσίασαν.
Το κατάστημα διαθέτει φυσικά μεγάλη ποικιλία από μπύρες, αλλά εμείς διαλέξαμε κόκκινο κρασάκι για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας.
Υπήρχε περίπτωση να μην κεράσουν γλυκάκι… όχι βέβαια! Ειλικρινά όταν το πρωτοαντίκρυσα νόμιζα ότι πρόκειται για πανακότα. Δεν μοιράστηκαν μαζί μου την συνταγή, όμως θα την ανακαλύψω σύντομα…
Και κάπως έτσι ευχάριστα πέρασαν οι ώρες και βράδιασε! Μέρα μπήκαμε… νύχτα βγήκαμε και αυτό λέει πολλά, για το πόσο καλά περάσαμε. Εάν είστε στο κέντρο, αξίζει να επισκεφτείτε το εστιατόριο γιατί και οι τιμές του, ανάλογα με τις μερίδες είναι καλές.