Zampano: Γιατί… οι Κυριακές φτιάχτηκαν για Jazz & Brunch

Οι Κυριακές είναι οι μέρες που δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις… όχι για εμένα πια!

Και εγένετο Zampano

Η αλήθεια είναι πως το Zampano το είχα καιρό στη λίστα μου. Είχα ακούσει τόσα, που ήθελα να δω αν είναι τόσο καλό για να είναι αληθινό, αλλά και τις δύο φορές που προσπάθησα να κάνω κράτηση από νωρίς της Κυριακής, δυστυχώς στάθηκε αδύνατον!

Κλείνοντας το τηλέφωνο την τελευταία φορά είπα σχεδόν με απειλητικό ύφος στον καλό μου,  «δεν παίρνει άλλη αναβολή, έχω και ένα Food for Kill να γράψω. Το κλείνω από τώρα για την επόμενη Κυριακή και αν δεν έρθεις εσύ, θα πάρω την fan του brunch, την Μαρία» – ναι σε αυτήν την παρέα είναι ένα όνομα που παίζει πολύ.

Table for Two 

Και η Κυριακή έφτασε και μαζί με αυτήν όπως κατάλαβες… και εγώ φυσικά με τη φίλη μου τη Μαρία!

untitled-design-16

Περάσαμε την μεγάλη πράσινη πόρτα! Τραπέζια όλων των τύπων με εκλεπτυσμένη σχεδίαση, αλλά η καρδιά μου χτύπησε για το τραπέζι που είδα μπαίνοντας δεξιά!

untitled-design-5

Περίτεχνα μωσαϊκά, ένα μεγάλο μωβέ μπάρ, ένα ψυγείο με διάφορα προϊόντα, εταζέρες και μπουφέ με ποτήρια και διάφορες κομψές και άλλων εποχών λεπτομέρειες συνθέτουν το όμορφο σκηνικό του ισογείου.

Mε όνομα εμπνευσμένο από τον τσιρκολάνο στο «La Strada» του Φελίνι δεν περίμενα κάτι λιγότερο!

Τable for 2 στον επάνω όροφο – να ξέρεις πως αν καπνίζεις πρέπει να βγεις έξω – και έτοιμες για  brunch.

untitled-design-2

Σφουγγάτο και για τις δυο μας, καφές φίλτρου και φρέσκος χυμός πορτοκάλι!

Όσοι ώρα τρώγαμε οι Voila Manouchedrome Trio ετοιμαζόντουσαν… γιατί δε ξέρω αν στο είπα, οι Κυριακές στο Zampano είναι Jazz! Η αλήθεια να λέγεται… δεν είμαι παθιασμένη με την τζαζ, αλλά κάτι τέτοιες στιγμές μου αρέσει!

Εκεί κατάλαβα από το βλέμμα της φίλης μου ότι θα έχουμε και συνέχεια – κάτσε να ενημερώσω το αγόρι να μην περιμένει, γιατί όπως και να το κάνουμε ένα ποτήρι κρασί τα απογεύματα της Κυριακής επιβάλλεται!

Οι ομελέτες ήταν εξαιρετικές, μόνο που θα ήθελα τον καφέ λίγο πιο δεμένο ίσως – παραήταν ελαφρύς.

photo-2

Φυσικά πήραμε και γλυκό! Ένα μόνο για να το μοιραστούμε στη μέση. Βλέπεις η φίλη μου είναι σε διατροφή, κάτι που ελεύθερα το χαρακτηρίζω «διαστροφή».

photo-3

Η λάβα σοκολάτας, μετά από τις πρώτες μπουκιές είχε έντονη τη γεύση κακάο.

Χμμμ, δε πειράζει σκέφτομαι και προχωράω στη λίστα των κρασιών.

Οι μουσικές έχουν ήδη αρχίσει και απ΄ότι αντιλήφθηκα, ο κάτω χώρος γέμισε με κόσμο…

untitled-design-6

Μην το σκέφτεσαι πολύ… Αυτή την Κυριακή θα πας και εσύ εκεί!

σ.σ στα de faux η απότομη τύπου «Γερμανός οπλίτης» συμπεριφορά ενός ατόμου από το προσωπικό. Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν απλά μια κακιά μέρα! Θα το διαπιστώσω την επόμενη φορά που θα πάω!

Food & The City 

http://zampano.gr/

18 Sarri St., Psirri 10553, Athens

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
Commets

Leave a comment Html not supported