Πού θα πας με την κολλητή για brunch?

Details

Έρχεται η κολλητή μου από Εδιμβούργο και μου λέει κανόνισε σούπερ καφεδιά… θα σου κανονίσω σούπερ brunch της λέω και αποφασίζω να την πάω στο Bon Bon, ένα μικρό μαγαζί που φαντάζει σαν γαλλικό μπιστρό, μόλις ένα λεπτό από το μετρό Συγγρού-Φιξ.

trapezia

Εδώ και καιρό είχα στο μυαλό μου να επισκεφτώ το συγκεκριμένο μαγαζί, και η Αγγελική ήταν η ιδανική παρέα. Με το που μπήκαμε και οι δύο ξετρελαθήκαμε και αρχίσαμε να περιεργαζόμαστε τα πάντα. Φυσικά τα φλας πήραν φωτιά, νιώθοντας ότι έτσι τα παγιδεύουμε για πάντα στην μνήμη μας.

store

Κοινή διαπίστωση και των δύο, ότι κάλλιστα πρόκειται για την πιο όμορφη κρεπερί που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Αθήνα. Σου φτιάχνει την διάθεση με τα ζεστά παλ χρώματα και νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι. Μας ενθουσίασαν τα προϊόντα που υπήρχαν προς πώληση, όπως γλυκά του κουταλιού, σοκολάτες για πολύ εκλεπτυσμένα γούστα, όπως αυτή με τα ροδοπέταλα και φανταστικά γλειφιτζούρια!

proionta

Αφού «ρουφήξαμε» κάθε σπιθαμή του μαγαζιού, περιεργαστήκαμε τον κατάλογο και τελικώς αποφασίσαμε…

bon bon table

Μην παραλείψω να πω, ότι οι γεύσεις, που έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε σε αυτό το μαγαζί είναι μοναδικές! Για παράδειγμα, έχετε δοκιμάσει κρέπα με φρέσκα φρούτα εποχής μαριναρισμένα με μέλι και Grand Marnier, με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης; Ένα μικρό δείγμα, έτσι για να σας προϊδεάσω…

made crepe

Εγώ ως ιδιάζουσα περίπτωση επέλεξα την «exotic island», που είχε φρέσκο ανανά, καραμελωμένο κρεμμύδι, prosciutto cotto και μοτζαρέλα! Φανταστική γεύση, από τις αλμυρογλυκές που με τρελαίνουν!

crepe2

Η Αγγελική μάλλον επειδή της έλειψε αρκετά η πατρίδα, πήρε την «Ευρυτανία-Μέτσοβο με ρόκα», που περιείχε prosciutto ελληνικό Ευρυτανίας, τυρί Μετσοβόνε και ρόκα. Πιο light κατάσταση, αλλά εξίσου νόστιμη!

krepa2

Το ήπιαμε και το καφεδάκι μας, χαλαρώσαμε και είπαμε πως το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο ίδιο μαγαζί!

kafes

Εντάξει το παραδέχομαι, φεύγοντας είπα να πάρω και μερικά μικρά γλειφιτζούρια… γιατί μέσα μας είμαστε πάντα παιδιά!

glifitzouria

 

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
Commets

Leave a comment Html not supported