Ποντιακές πίτες σε καντίνα; Και όμως… υπάρχει!

Details

Είναι εύκολο να γίνει κάτι μόδα και viral στο διαδίκτυο… κάπως έτσι έμαθα για το Food Truck. Μια καντίνα λέει, που φτιάχνει ποντιακούς γκεζλεμέδες. Καθότι πόντια, όφειλα να το εντοπίσω, (γιατί δεν έχει σταθερό σημείο) και να δοκιμάσω. Βρήκα λοιπόν τον Γιώργο Γληνό, τον ιδιοκτήτη του Food Truck, στην πλατεία Μαβίλλη, όπου συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας. Κοινώς δεν ήταν στην καντίνα του, και προσάρμοσε τους γκεζλεμέδες στα πλαίσια του φεστιβάλ.

festival

Και επειδή, οι περισσότεροι από εσάς μάλλον δεν θα γνωρίζουν τι εστί γκεζλεμές, πρόκειται για πίτες από φύλλο περέκ (ποντιακή ονομασία), όπου βάζεις μέσα από τυρί, μέχρι εκεί που φτάνει το μυαλό σου… πατάτες, φέτα, σαλάμι, σπανάκι και ούτω καθεξής. Τα φύλλα φτιάχνονται με αλεύρι, αλάτι και νερό σε ένα ειδικό σκεύος που λέγεται σάτσι. Οι περισσότεροι τα προμηθεύονται, είτε από διάφορα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, είτε από συνεταιρισμούς ποντίων. Το ίδιο κάνει και o Γιώργος Γληνός, και είναι απόλυτα κατανοητό, καθώς δεν είναι εύκολο να παράγεις περέκ καθημερινά σε μεγάλη ποσότητα.

making

Ο Γιώργος Γληνός, μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ότι κάνει κάτι μοναδικό, για μένα όμως που η μαμά μου, έφτιαχνε κάθε είδους ποντιακή πίτα και έδεσμα… η άποψη μου είναι λίγο πιο υποκειμενική. Βέβαια να πω, ότι δεν υπήρχαν στο συγκεκριμένο σημείο, όλα όσα έχω διαβάσει. Προσωπικά δοκίμασα γκεζλεμέ με τυρί, σπανάκι και κοτόπουλο. Το βρήκα νόστιμο, αλλά λίγο υπερτιμημένο.

gkezlemes

Ωστόσο, κάποιος που δεν έχει φάει ποτέ του, σίγουρα θα ξετρελαθεί! Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το που βρίσκεται το Food Truck και να το επισκεφτείτε, στην ομώνυμη σελίδα του στο Facebook.

 

gezlemes

Tags
Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
Commets

Comments

  • xrysa 3 έτη ago

    πες με χαζή,αλλά δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν τα περέκια με τη γαλλική γαστρονομία?

    • Maria Georgiadou 3 έτη ago

      Δεν υπάρχει γενικότερα στην γαστρονομία όριο στην φαντασία…

Leave a comment Html not supported