Πατατόσουπα από την Πορτογαλία!

Details

Ο καιρός πάει να μας τρελάνει και οι περισσότεροι είναι συναχωμένοι… Μια κρύο, μια ήλιος, μια αεράκι, μια την αρπάξαμε… Η λύση είναι μία, σουπίτσες για ενίσχυση του οργανισμού, ή απλά μπορώ να αφήσω τον πρόλογο και να ομολογήσω ότι τρελαίνομαι για σούπες!

book

Θα σας παρουσιάσω μια σούπα που μέσα στις γιορτές την τίμησα πολλάκις ως πρώτο πιάτο!!! Πράσινη πατατόσουπα, συνταγή που έμαθα από τον αγαπημένο μου φίλο Σεφ Τόνυ Καβαλιέρο, γνωστό και ως chef in love! Μια πορτογαλική συνταγή (caldo verde το όνομα αυτής) πανεύκολη και πεντανόστιμη!

Σας παραθέτω την συνταγή όπως την έχει στο βιβλίο…

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα σπανάκι ή λάχανο Savoy
  • Αλάτι
  • Καυτερή πιπερίτσα
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1 λουκάνικο σορίζο (chorizo) ή πικάντικο σαλαμάκι

Η εκτέλεση νομίζω ότι είναι σχεδόν αυτονόητη … βράζουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις καταλάβετε ότι είναι έτοιμες ρίξτε το αλάτι, το λάδι και την πιπερίτσα.

patates vrasimo

Κατόπιν πολτοποιούμε με το μαγικό αυτό εργαλείο! Θέλει λίγο υπομονή, για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κάποιο κομματάκι. Προσωπικά, αγόρασα αναδευτήρα για να φτιάξω ειδικά αυτή την βελουτέ σούπα, γιατί όταν την δοκίμασα ξετρελάθηκα. Ας είναι καλά ο Τόνυ και τα σεμινάρια μαγειρικής που έκανε…

anadeutiras

Έχουμε σχεδόν τελειώσει. Ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι ή το λάχανο και βράζουμε ακόμη 10 λεπτάκια. Κλείστε μετά το μάτι, κατεβάστε την κατσαρόλα και ρίξτε τον χυμό λεμονιού και το λουκάνικο σορίζο (αν δεν το βρείτε μην στενοχωρηθείτε, έχει καταπληκτικά πικάντικα σαλάμια που κάνουν την ίδια δουλειά).

spanaki soupa

Απολαύστε υπεύθυνα, ελαφριά, νόστιμη και χορταστική!

patatosoupa

Η συγκεκριμένη συνταγή υπάρχει στο βιβλίο του Τόνυ, «Ταξίδι στην γεύση με ξεναγό τον chef in love». Έχει συνταγές από 22 χώρες, και εγώ προσωπικά το αγαπώ!

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported