Maria Georgiadou
32 Articles Written
Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
24 Οκτωβρίου 2015
by Maria Georgiadou
Καθαρόαιμη πόντια και πολύ περήφανη για την καταγωγή μου, έχω μάθει μερικά φαγητά από την μητέρα μου… αν και συνήθως μας τα είχε όλα έτοιμα στο πιάτο! Ο τανωμένος σορβάς λοιπόν ήταν πάντα από τις αγαπημένες μου σούπες και γι’ αυτό ήταν και το πρώτο φαγητό που της ζήτησα να μου μάθει. Νόστιμο, ελαφρύ και πολύ εύκολο φαγητό. Αν και σε αυτό το blog δεν έχουμε να κάνουμε με συνταγές, αλλά με το τι τρώμε και πόσο νόστιμο είναι, κάνουμε και τις εξαιρέσεις μας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Αν δεν βρείτε κορκότο, χρησιμοποιείστε κριθαράκι, εξίσου νόστιμο θα γίνει! Στην αρχή γεμίστε τα 2/3 της κατσαρόλας με νερό αλατισμένο και βράστε το κριθαράκι, περίπου 20΄. Κατεβάστε από την φωτιά.
Έχετε ήδη βάλει το γιαούρτι σε ένα μπολ… ξεκινήστε να το «διαλύετε» με κρύο νερό. Στη συνέχεια πάρτε λίγο από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και ρίξτε σιγά σιγά μέσα, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις τελειώσετε ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα πολύ σιγά και αναδεύοντας συνεχόμενα, για να μην κόψει το γιαούρτι.
Εντωμεταξύ να έχετε ζεστάνει το βούτυρο – προσοχή εδώ, θέλουμε απλά να λιώσει, να ζεσταθεί το βούτυρο… και ρίχνετε από πάνω στην κατσαρόλα. Τελευταία πινελιά ο δυόσμος και είστε έτοιμοι!
Σ.Σ Τανωμένος λέγεται από το αραίωμα του γιαουρτιού με το νερό. Ένα από τα ποντιακά αφεψήματα για να καταλάβετε είναι το «Ταν». Γιαούρτι με νερό ανακατεμένο… στα μαγαζιά πλέον το βρίσκετε και ως «Αριάνι». Εύχομαι να το δοκιμάσετε και περιμένω εντυπώσεις!!!