Road trip με τελικό προορισμό μια κακαβιά!

Details

Οι απρογραμμάτιστες εξορμήσεις, συνήθως καταλήγουν σε μοναδικές στιγμές και όμορφες αναμνήσεις. Κάπως έτσι, με αφορμή μια δουλειά στην Τρίπολη, πήραμε την απόφαση με τον άντρα μου (φρεσκοπαντρεμένη, θα το λέω για να το συνηθίσω κιόλας) να κατηφορίσουμε προς την Καλαμάτα και από εκεί, στον Άγιο Νικόλαο, όπου διαμένει ένας θείος του.

limani

Φτάνοντας, έπειτα από μια πανέμορφη, ωστόσο όλο στροφές διαδρομή, (Καλαμάτα – Άγιος Νικόλαος) αντικρίσαμε ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, με πέτρινα κτήρια. Πήραμε τηλέφωνο τον θείο και ήρθε για να μας οδηγήσει στο σπίτι του. Φτάσαμε αργά το μεσημέρι, και μας περίμενε ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι… δεν θα μπορούσα να αντισταθώ και να μην βγάλω φωτογραφίες και ειδικά να μην σχολιάσω τα πεντανόστιμα φαγητά που μας έφτιαξαν η Μαρία και ο θείος Γρηγόρης.

spitia

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνω, ότι όλα σχεδόν τα υλικά είναι αγνά και παρθένα, από τον κήπο του νοικοκύρη και την θάλασσα που απλώνεται μπροστά από το σπίτι του.

thalassa

Κοινώς, το πρώτο πιάτο μας, η υπέροχη κακαβιά έγινε με μικρά ψαράκια που έπιασε ο θείος Γρηγόρης. Το μυστικό για την νοστιμιά μας είπε η Μαρία είναι τα φρέσκα φυσικά ψάρια, αλλά και το να βάζεις και κάποιο κομμάτι, είτε από καλαμάρι, είτε από χταπόδι… Στην δική μας περίπτωση είχε βάλει ένα κομμάτι από καλαμάρι, που άφησε την νοστιμιά του, σε συνδυασμό, με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

kakavia

Οι πατάτες τραγανές και νόστιμες, από τον κήπο (για να μην ξεχνιόμαστε), που με μερικά μυρωδικά από πάνω, μεταμορφώθηκαν σε ένα ξεχωριστό εντελώς πιάτο!

patates

Οκ, τα μπιφτέκια δεν είναι του θείου… εννοώ, ότι ακόμη δεν προχώρησε και στην κτηνοτροφία. Ο κιμάς αγοραστός, αλλά από ντόπια κρέατα, όπως μας είπε. Μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τα ζουμερά μπιφτέκια μας πήραν το μυαλό!

mpiftekia

Απολαύσαμε τις φρέσκιες ντομάτες και τις ελίτσες (μάλιστα πήραμε και ένα βάζο πίσω στην Αθήνα), και αφού σκάσαμε είπαμε να πιούμε και έναν καφέ στο λιμάνι, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

trapezi

Εκεί ήρθε η έκπληξη… η Μαρία είχε γενέθλια! Να και το γλυκάκι και οι χαρούμενες στιγμές, όλο και αυξάνονται! Ανυπομονούμε να ξαναπάμε, για να εξορμήσουμε τόσο στην τριγύρω περιοχή και να δούμε και άλλες ομορφιές, όσο και για να δοκιμάσουμε ακόμη περισσότερες νοστιμιές!

tourta

Tags
Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported