Βόλος: Τσιπουράδικα και θαλασσινοί μεζέδες… Τα δοκίμασα και τα δύο!

Details

Βόλος… τοποθεσία «Τα παλιά», έτσι λέγεται η περιοχή με παλιά κτήρια, όπου δεσπόζουν λογής λογής τσιπουράδικα και φαγάδικα και ως επί το πλείστον, όπως με ενημέρωσαν συχνάζουν φοιτητές, αλλά και Βολιώτες, που ξέρουν από καλό τσίπουρο και νόστιμους μεζέδες.

geia mas

Εμείς έχουμε έχουμε δικούς μας ανθρώπους στον Βόλο, καθότι κουμπάρα και κουμπάρος έγιναν πλέον μόνιμοι κάτοικοι εκεί. Έτσι, έχουμε την τύχη να δοκιμάζουμε τα καλύτερα και να σας τα παρουσιάζουμε… γιατί θέλουμε το καλύτερο για εσάς… βεβαίως βεβαίως!

magazi

Την ώρα λοιπόν που φτάνουμε στην περιοχή, όλα τα μαγαζιά είναι σχεδόν άδεια, εκτός από αυτό που μας είπε ο Κώστας (βλέπε κουμπάρος). «Νίκος και Γιάννα», το όνομα του μαγαζιού, που είναι γεμάτο, και αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει… καλή ποιότητα!

mpoukali

Καθόμαστε, και έρχονται τα ποτηράκια και τα μπουκάλια, «με ή χωρίς», ρωτάει ο bottle-keeper και η επεξήγηση του Κώστα είναι «με γλυκάνισο ή χωρίς».  Μάλιστα, ωραίο σύστημα σχολιάζω και μαθαίνω ότι είναι ένα από τα τρία τσιπουράδικα που το εφαρμόζουν… σημειωτέον ότι ο Βόλος έχει περίπου χίλια τσιπουράδικα. Εξίσου ωραίο είναι και το γεγονός, ότι μόλις τελειώσει το ποτηράκι σου, δεν έχεις παρά να σηκώσεις το χέρι σου και το refill γίνεται αμέσως!

atherina pasta

Πρώτος μεζές παστή αντζούγια και κολιός. Ό,τι πρέπει για υποτασικά άτομα, όπως εγώ! Τόση αλμύρα σε ένα πιάτο, δεν έχω συναντήσει ξανά! Δίπλα και η αθερίνα, φρεσκότατη και τραγανιστή, χωρίς όμως να έχει παρατηγανιστεί. Πολύ νόστιμη!

xtapodi

Κατέφθασε και το χταποδάκι… που του άρπαξαν λίγο παραπάνω οι βεντούζες, αλλά κατά τ’ άλλα μια χαρά ήταν. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν η βάση του πιάτου. Το χόρτο τσιτσίραυλο, με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, μμμ πώς να την περιγράψω, σαν να πικρίζει πολύ ανεπαίσθητα, όπως η ρίγανη ένα πράγμα. Είναι πολύ νόστιμο και είμαι ενθουσιασμένη που το ανακάλυψα, και πάω στοίχημα, ότι θα μου φανεί χρήσιμο σε πολλές συνταγές! Ωστόσο, επειδή είναι αρκετά μοναδικό από μόνο του, θεωρώ, ότι κάλυπτε το χταπόδι και θα ήταν καλύτερο μόνο του σε ένα πιάτο.

gialisteres

Γυαλιστερές για τους λάτρεις των οστράκων και των ζωντανών πραγμάτων… λεμονάκι, κουνηματάκι, στοματάκι, τέλος!

anemwni

Υπέροχοι οι κολιτσιάνοι σε κουρκούτι. Η ανεμώνη της θάλασσας με συνεπήρε και έφαγα σχεδόν όλο το πιάτο μόνη μου! Απλά τέλειο! Φροντίστε να είναι από τους μεζέδες που δεν θα χάσετε, τον προτείνω ανεπιφύλακτα!

streidia

Όταν ήρθαν τα στρείδια, άρχισαν τα σχόλια τύπου «δέκα τέτοια αν φας, είναι σαν να παίρνεις 10ml Viagra», δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, επίσης δεν τρώω στρείδια, όμως η ομήγυρη μου, τα τίμησε με το παραπάνω… το βράδυ τα πράγματα ήταν ήσυχα… οπότε συμπεραίνω, ότι το τσίπουρο καίει κάθε είδους αφροδισιακή τάση!

kalamarakia

Μίνι θράψαλα, τόσο μαλακά και τόσο εύγεστα, που θέλεις να τα φας όλα! Πολύ καλύτερα από τα καλαμαράκια, τολμώ να πω! Το φρέσκο πράγμα φαίνεται και δεν σε προδίδει ποτέ!

augokomeni karavida

Και όταν λέμε το φρέσκο πράγμα φαίνεται… Όταν είδα τις αυγοκομένες καραβίδες, ως δύσπιστο πλάσμα, ρώτησα αν είναι όντως έτσι, ή έχουν προσθέσει αυτοί τα αυγά. Ήρθε λοιπόν μπροστά μου ο κουβάς και πείστηκα!

karavida

Τέλεια η αυγοκομένη καραβίδα, τόσο νόστιμη που θυμήθηκα το αγαπημένο μου παιδικό «Καμπαμαρού», που καταβρόχθιζε ένα βαρέλι με καραβίδες. Τα αυγά, είναι σαν ένα μπόνους γεύσης! Love it και τρώω άνετα ένα βαρέλι από δαύτες, σαν τον παιδικό μου πρωταγωνιστή!

kolokithokeftes

Πάνω που σκεφτόμουν ότι δεν έχω δοκιμάσει την κοπανιστή Βόλου, έρχεται συνοδεία με κολοκυθοκεφτέδες. Ουσιαστικά είναι η βορειοελλαδίτικη τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης. Niceeee… την σκουπίσαμε με το ψωμάκι! Οι κολοκυθοκεφτέδες πεντανόστιμοι, και με τέλειες αναλογίες υλικών. Γεια στα χέρια του μάγειρα!

xaviari

Τελευταίο πιάτο, χαβιάρι σε ψωμάκι αλειμμένο με βούτυρο. Το βούτυρο σπάει την αλμύρα και ισορροπεί την γεύση. Σε όλους φάνηκε αλμυρό… έτσι, δεν ντρέπομαι να το πω… τα έφαγα όλα!

 

 

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported