Στο Κιλκίς αν πας, στο Τραταμέντο να φας!

Details

Δεύτερη ημέρα στο Κιλκιστάν, όπως λέω την πόλη μου (Κιλκίς), και αφού μεσημέριασε κατηφορίζω προς το κέντρο της πόλης, για να επισκεφτώ το Τραταμέντο. Η κολλητή μου, μου είπε πως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω το φαγητό στο συγκεκριμένο μαγαζί.

exo

Αντικρίζω μια όμορφη αυλή, με πολύ ιδιαίτερες πινελιές στην διακόσμηση, σύντομα διαπιστώνω ότι το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό του εστιατορίου. Για να μην μακρολογώ, θα σας πω ότι το Τραταμέντο είναι από τα μαγαζιά που νιώθεις σαν το σπίτι σου, έτσι μόνο μπορώ να αποδώσω το αίσθημα που ένιωσα.

pinakida

Μπαίνοντας, θα συναντήσετε ένα από τα πιο ζεστά χαμόγελα, της Φρόσως, της ιδιοκτήτριας του Τραταμέντο… με το που την είδα σκέφτηκα, ότι κάτι καλό υπάρχει εδώ! Θετικά vibes, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίες μυρωδιές… και δεν σκέφτομαι άλλο την κρίση στην Ελλάδα!

frosw

Η Φρόσω είναι ένα διαμάντι, όχι μόνο σαν άνθρωπος, αλλά και σαν σεφ… αυτό το συνειδητοποίησα όταν άρχισαν να καταφτάνουν τα πιάτα και κυριολεκτικά βούτηξα μέσα σε αυτά!

feta2

Ξεκινάμε με ένα ορεκτικό, «το φακελάκι»… όχι το γνωστό των γιατρών, αλλά αυτό με την φέτα, καλυμμένη με τραγανό φύλλο κρούστας. Οι πρώτες ύλες παίζουν τον πρώτο ρόλο, τον δεύτερο η φαντασία και τον τρίτο η εκτέλεση από τον σεφ. Τόσο γεμάτη γεύση, τόσο στην φέτα, όσο και στην μαρμελάδα ντομάτα δεν έχω ευχαριστηθεί μέχρι τώρα. Το φύλλο τέλειο, όσο πρέπει τραγανιστό και λεπτό και η φέτα πλούσια, να χορταίνεις, όχι να δοκιμάζεις!

kopsidia

Κοψίδια γλυκοκαυτερά, κοινώς μπριζολάκι λαιμού, συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές. Άψογα μαγειρεμένα, νόστιμα με την γλυκάδα ανεπαίσθητη, χωρίς να χάνεις στο ελάχιστο την γεύση του κρέατος. Λάτρεψα το σερβίρισμα στις πατάτες, και το ότι ήταν φρεσκότατες. Τελικά είναι πολύ σημαντικό το συνοδευτικό σε ένα πιάτο, να είναι εξίσου καλό!

tigania alepous

Τηγανιά της αλεπούς… πονηρό όνομα σε ένα πονηρό πιάτο, καθώς το κοτόπουλο έχει σβηστεί με τσίπουρο και θυμάρι. Ένα ιδιαίτερο πιάτο, από αυτά που είτε σου αρέσει, είτε όχι. Ο ανιψιός μου το λάτρεψε, εγώ δεν θα το έπαιρνα πάλι αν και μου άρεσε η γεύση. Το τσίπουρο του προσδίδει μια «τσαχπινιά» στην γεύση και φαντάζομαι ότι γι’ αυτό έδωσε και το όνομα αυτό η Φρόσω… καθότι πονηρή η αλεπουδίτσα! Περιττό να πω, ότι όσοι πίνουν τσίπουρο θα είναι φαν του συγκεκριμένου, μέχρι τελικής πτώσεως. Μην ξεχάσω τα συνοδευτικά: μανιτάρια και τρικολόρε πιπεριές!

fwlia ornithas

Και το Μαρισελέν μου στην φωλιά της όρνιθας! Απίστευτο πιάτο! Κοτόπουλο με λευκή κρέμα τυριών σε φωλιά κανταϊφιού, ναι καλά διαβάσατε! Ηδονή στον ουρανίσκο μου… μασάω αργά και το απολαμβάνω. Φρόσω, εάν ο έρωτας περνάει όντως από το στομάχι, πρέπει όλο το Κιλκίς να είναι ερωτευμένο με αυτό το πιάτο! Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, απλά να το δοκιμάσετε!

salata

Την «σαλάτα της μανούλας», προφανώς εμπνευσμένη από αυτήν, μου την πρότεινε η Φρόσω, και εγώ με την σειρά μου σας την προτείνω. Είναι όντως δροσερή, όπως γράφει και στο μενού, και το κοτοπουλάκι που έχει μέσα είναι τόσο τρυφερό, σαν να δαγκώνεις μάγουλο μωρού! Πολύ καλής ποιότητας η παρμεζάνα, που ήταν τριμμένη από πάνω και η γεύση στο σύνολο φανταστική. Όντως, πολύ καλή επιλογή για καλοκαίρι. Σημειωτέον, ότι η δροσιά έρχεται από την ελαφριά σάλτσα μουστάρδας με γιαούρτι.

gluko

Γλυκάκι για το τέλος, και τι άλλο, καλοκαίρι γαρ, παγωτό βανίλια με μαστίχα, πάνω σε τραγανό κανταΐφι, με σιρόπι ζεστό από καρπούζι, αρωματισμένο με μαστίχα. Το είπα και το έγραψα με μια ανάσα! Σλουρπ…

Τελικά το καλό φαγητό… ευφραίνει καρδίαν! Ανυπομονώ να ξανάρθω Κιλκίς για να δω οικογένεια, φίλους και φυσικά να φάω στο Τραταμέντο!

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported