Επαρχία ώρα μηδέν…

Details

Μόλις έφτασα Κιλκίς και με προϋπάντησε η κουμπαρούλα μου. Ντινάκι πεινάω, πάμε κατευθείαν για φαγητό, της λέω, έχοντας στο μυαλό μου, ότι δεν γίνεται να μην τιμήσω τα πάτρια εδάφη στο blog μου. Δυο μέρες θα καθίσω στην γενέτειρα μου, σε τουλάχιστον δυο μαγαζιά θα φάω!

barelofrones

Σήμερα το βράδυ, επιλέξαμε να φάμε στους «Βαρελόφρονες», ένα μαγαζί που το θυμάμαι από πιτσιρίκι στο Κιλκίς, γνωστό για το καλό φαγητό του. Συστήνεται στην ταμπέλα του, ως ταβέρνα-ουζερί-μεζεδοπωλείο. Διαθέτει μια ζεστή, πρωτότυπη και συνάμα απλή διακόσμηση, με το ξύλο ως κυρίαρχο στοιχείο.

mesa magazi

Λάτρεψα το σερβίτσιο… πήλινα όλα, πιάτα, τασάκι, κανάτα και κουμπαρούλες σε καλή διάθεση, πίνοντας καταπληκτικό λευκό κρασί (λευκός Τίτου Ευτυχίδη).

pilina

Άρχισαν να έρχονται τα ορεκτικά… πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή! Υπέροχα ψημένη η πιπεριά, με τα λιωμένα τυριά της, μμμ πεντανόστιμη. Πολύ σωστή και η αναλογία του αλατιού. Οι περισσότεροι την πατάνε και το κάνουν πολύ αλμυρό το πιάτο, επειδή η φέτα είναι ήδη αλμυρή. Μπράβο λοιπόν.

saganaki

Μπουγιουρντί, κλασικό ορεκτικό για την βόρεια Ελλάδα. Αυτό το πιάτο ήταν νόστιμο αλλά είχε αρκετό λάδι και μας έπεσε λίγο βαρύ.

miam

Σπαλομπριζόλα, λοιπόν θα μου πείτε ότι παινεύω το σπίτι μου, στην προκειμένη την πατρίδα μου, αλλά το κρέας είναι φανταστικό! Απίστευτη γεύση, γεμάτη και γαργαλιστική!

brizola

Απλά υλικά μπορούν να συνθέσουν ένα καλό πιάτο. Όπως για παράδειγμα η πατατοσαλάτα. Καρυκεύματα, πράσινο κρεμμυδάκι, μαϊντανός, άνηθος, κόκκινη πιπεριά, λεμόνι et voila!

patatosalata

Η Σαλάτα του θέρους, όλα τα έχει θερίσει, «με την καλή την έννοια». Εννοώ, ότι είναι πλούσια σε υλικά, συγκεκριμένα έχει: αγγούρι, ντομάτα, ρόκα, καρύδι, παρμεζάνα, βινεγκρέτ και σταφίδες. Νιώθεις λίγη πικρίλα στο τέλος από την ρόκα, αλλά της πάει, γιατί στο καπάκι σε γλυκαίνει η σταφίδα.

salad

Τυποποιημένες οι αλοιφές, ωστόσο νόστιμες. Για όσους δεν γνωρίζουν, αλοιφές λέμε στην Βόρεια Ελλάδα τις απαλές σαλάτες όπως, ρώσικη, τζατζίκι, τυροσαλάτα κλπ κλπ.

aloifes

Για επιδόρπιο δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Έτσι, μας έστειλαν και φρουτάκια και γλυκάκι.

epidorpio

Τελικά, καταλάβαμε ότι ήταν πολλά όλα αυτά για δύο άτομα, αλλά το απολαύσαμε (σκάσαμε κυριολεκτικά) και πήραμε πακετάκι για το σπίτι! Παραλίγο να παραλείψω ότι το σέρβις ήταν άψογο! 10΄ και λίγα λέω!

Tags
Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
Commets

Leave a comment Html not supported