Ανακάλυψη στον Πειραιά!

Details

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς Πειραιάς είναι η θάλασσα, το λιμάνι.. εντάξει και ο Ολυμπιακός… όμως ο Πειραιάς δεν είναι μόνο αυτό. Έχει υπέροχα γραφικά στενά, πολύ καλή αγορά και υπέροχα μεζεδοπωλεία. Ένα τέτοιο ανακάλυψα και εγώ βολτάροντας, στην οδό Νοταρά. Με τράβηξε το όνομα του, «Ρεφενέ» και το νεοκλασικό που στεγάζεται.

magazi

Μπήκα λοιπόν, και είδα ένα ωραίο λιτό περιβάλλον, με μια υπέροχη ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στον επάνω όροφο. Οικογενειακή επιχείρηση, που αυτόματα σημαίνει ζεστή υποδοχή και φιλόξενο περιβάλλον.

mesa

Παίρνοντας τον κατάλογο στα χέρια επέλεξα την σαλάτα με την ονομασία του μαγαζιού, δύο πιάτα και πολλά πολλά μπινελικάκια. Ας ξεκινήσω με την σαλάτα, που τα είχε όλα… και κυρίως την αγαπημένη, λόλα πράσινη και κόκκινη, iceberg, μαρούλι, ντοματίνια, τριμμένο τυρί, κρουτόν και σος βαλσάμικο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

salata refene

Ακολούθησαν οι φλογέρες Ζαμπόν-τυρί. Ωραίο τραγανό φύλο, χωρίς την λαδίλα που με χαλάει. Μου έμεινε έντονα το ζαμπόν, που ήταν πολύ νόστιμο, συνιστώ ανεπιφύλακτα! Τα παστουρμοπιτάκια έχουν την ίδια εμφάνιση με τις φλογέρες και την ίδια  φιλοσοφία, απλά όπου ζαμπόν-τυρί, βλέπε παστουρμάς. Οκ, ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι η μυρωδιά. Όμως δεν είναι τόσο τραγικό, όσο έχετε ακούσει και είναι πεντανόστιμα! Try it!

flogeres

Φετοκροκέτες με μέλι και σουσάμι: Τρελαίνομαι με τα αλμυρο-γλυκά, και αυτό το πιάτο πραγματικά το απόλαυσα. Εξαιρετική φέτα, όμως το μέλι ήταν που με κέρδισε εντελώς γευστικά, και ρώτησα τι είναι. Έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης έχει δικά του μελίσσια. Οπότε έτσι εξηγείται η φανταστική γεύση. Είχαν και μια ελάχιστη δόση άνιθου, ένα τατς, που τους πήγαινε.

turokroketes

Οι κολοκυθοκεφτέδες με έκαναν να θυμηθώ την μανούλα μου… τι άλλο να πω! Το plus μάλιστα, που δεν θα το πίστευε η μαμά μου, είναι ότι στο ντιπ με το γιαούρτι είχε φουλ άνηθο και μου άρεσε φουλ! Για να καταλάβετε τι εννοώ, ως παιδί απαγόρευα στη μαμά μου να βάζει άνηθο στα φαγητά γιατί δήλωνα κατηγορηματικώς ότι δεν μου αρέσει! Εδώ, πηγαίνει πάρα πολύ και δεν νοείται να μην βουτήξεις τον κολοκυθοκεφτέ μέσα στο γιαούρτι!

kolokithokeftedes

Κοτόπουλο στο τηγάνι: Τρυφερές μπουκίτσες κοτόπουλο, καλοψημένο με τα υγρά του, με κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά και κρεμμυδάκι. Ρίχνεις και λεμονάκι από πάνω και είναι κομπλέ!

kotopoulo

Οι πανσέτες ήταν πολύ καλά ψημένες και φυσικά ρώτησα πως τις ψήνουν και είναι τόσο ζουμερές (το ξέρω όλο απορίες είμαι), και η απάντηση ήρθε… Ψήνονται όλα σε πλάκα, όχι σε σχάρα, για να κρατούν τα ζουμιά τους!

pansetes

Το συμπέρασμα, μετά το φαγοπότι και το καταπληκτικό χύμα λευκό κρασί είναι το εξής: τύφλα να έχουν οι gourme καταστάσεις. Δεν μπορεί σκέφτηκα, και πάλι ρώτησα, ποιος έχει επιμεληθεί τα πιάτα… ένας φίλος σεφ έφτιαξε το μενού μου είπαν, και έτσι εξηγήθηκαν όλα!

Μπράβο στον επαγγελματισμό λοιπόν, γιατί δεν στάθηκαν σε στάνταρ μεζεδάκια, αλλά σε αυτό που θα σου δώσει την παραπάνω αίσθηση στον ουρανίσκο! Και αυτό εξάλλου, είναι που σε κάνει να θες να πας ξανά σε αυτό το μαγαζί!

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported