Spicy στο κέντρο της Αθήνας

Details

Η τρέλα δεν φτάνει μόνο στα βουνά, φτάνει και σε εμένα, που ενώ γενικά έχω ευαίσθητο στομάχι, σε ότι αφορά στα καυτερά φαγητά, αποφάσισα να πάω για ινδικό φαγητό. Όχι όμως όπου κι όπου… Στην παλιά μου γειτονιά, στους Αμπελοκήπους, με αγαπημένους φίλους, που μένουν ακόμη εκεί. magazi

Κάπως έτσι, τιμήσαμε το Red Elephant, ένα εστιατόριο στην Λαρίσης, με ωραίο περιβάλλον και ινδική διακόσμηση, χωρίς όμως πολλές υπερβολές. Δύο πράγματα μου τράβηξαν την προσοχή μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά, το ότι είδα την γκαρσόνα να καθαρίζει με dettol ένα τραπέζι που μάζεψε, και η απίστευτη ευγένεια του ιδιοκτήτη, που ήρθε να μας πάρει την παραγγελία. Two points already!

orektika2

Καταφτάνουν τα ορεκτικά, που αποτελούνται από τραγανή πίτα, τουρσί ελιάς, γιαούρτι με δυόσμο και μια σώς με μέλι. Τι ήπιαμε; Φυσικά πήραμε ινδικές μπυρίτσες και το πολύ γέλιο έπεσε με την ονομασία της μίας: «Cobra». Δροσερές με ελάχιστο αλκοόλ. Καλές και οι δύο, προσωπικά η Kingfisher μου φάνηκε πιο γευστική.

mpures

Επίσης, τα ποτά Salty πρέπει να τα παραγγείλετε, γιατί έχουν σαν βάση το γιαούρτι και ηρεμούν κατά πολύ την κάψα. Το αλμυρό είναι κάτι σαν το δικό μας Αριάνι και το γλυκό, σαν να έχεις ένα milkshake με γιαούρτι και μέλι.

poto

Κρεμμυδοκεφτέδες: Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι δεν σου έρχεται καθόλου το κρεμμύδι, που είναι και η βάση του ορεκτικού… Επιπλέον, όσο μασουλάω νιώθω ότι βρίσκομαι στην Ινδία, η αίσθηση πρέπει να μου δίνεται από τα καρυκεύματα. Αφού καταπίνω, νιώθω ένα ελαφρύ κάψιμο, ανεπαίσθητο, ίσα που με γαργαλάει. Tip: Πρέπει να το φάτε όσο είναι ζεστό, είναι πιο ωραίο.

keftedes

Mariselen στην σαλάτα που είναι φανταστική. Με την πρώτη μπουκιά ένιωσα ένα δροσερό κάψιμο, ναι, όπως το ακούτε, αυτό νιώθεις, ένα δροσερό κάψιμο. Έχει πολλά υλικά… κοτόπουλο τίκκα (πολύ πολύ τρυφερό), ανακατεμένο με ντομάτα, αγγούρι και γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού και μέντας, που ποντάρω ότι η μέντα κάνει την διαφορά!

salata

Το ρύζι μπορεί εύκολα να επιλεχθεί σαν βάση, αντί για τα παραδοσιακά πιτάκια «Ναν», που ψήνονται στο ταντούρι. Μην περιμένετε το δικό μας κλασικό ρύζι, που το τρως σκέτο. Θα απογοητευτείτε. Ταιριάζει απόλυτα σαν βάση, αλλά σκέτο εμένα προσωπικά δεν με ενθουσίασε. Είναι υπερβολή για δύο άτομα και τα δύο, εγώ τα πήρα για να τα δοκιμάσω, σε εσάς θα πρότεινα να περιοριστείτε σε έναν υδατάνθρακα.

garides

Οι γαρίδες, μαγειρεμένες στη σάλτσα Μασσάλα, που είναι φτιαγμένη από ντομάτες, κρεμμύδια και μικρή ποσότητα από τριμμένα κάσιους και αμύγδαλα, μου θύμισε περίπου το δικό μας σαγανάκι, στο πιο καυτερό. Πάντως, ήταν πολύ νόστιμες και χορταστικές. Να σας πω ότι το κλου στο σερβίρισμα των μαγειρευτών είναι ότι γίνεται σε ένα ειδικό σκεύος, με ρεσό από κάτω, για να κρατάει τα φαγητά ζεστά. Μπορεί να σας φανεί αρχικά μικρό το μέγεθος, αλλά έχει βάθος το σκεύος!

spanaki

Επόμενο μαγειρευτό, το τηγανιτό σπανάκι με το ινδικό τυρί panner και φυσικά διάφορα μπαχάρια. Η πρώτη μπουκιά ευχάριστη, έχει μια βελουτέ αίσθηση το σπανάκι και είναι νόστιμο, και εκεί που μασάς και λες, τι ωραίαααααα… κάψιμο. Ήρεμη δύναμη βρε παιδί μου. Σαν να σου λέει φάε με όλο, και μετά τραγουδάς, «καίγομαι καίγομαι». Εγώ πάντως, που δεν αντέχω, όπως προανέφερα τα καυτερά το «λάτρεψα – λάτρεψα».

gluko

Στο τέλος, παρά το γεγονός ότι σκάσαμε, παραγγείλαμε και γλυκάκι, που τελικά αποδείχθηκε πολύ γλυκό, σαν να τρως σιροπιαστό. Το αφήνω λοιπόν στην κρίση του καθενός, γιατί περί ορέξεως που λέει και ο ποιητής…

mpires2

Δεν ξέρω αν ήταν η κάψα, τα νόστιμα φαγητά, η ατμόσφαιρα, πάντως η διάθεση μας απογειώθηκε τόσο, που γελούσαμε συνέχεια!

boss

Με τον ιδιοκτήτη κ. Μοχάμεντ Ίμραν

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported