Σου αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα; Vamos…

Details

Το κορίτσι απόψε θέλει (όχι να χορέψει τσιφτετέλι)… να φάει μεξικάνικο! Αναζήτηση στο διαδίκτυο, και επιλογή μετά από λίγο του El Taco Bueno, στο Χαλάνδρι. Έχει κρύο ακόμη και ας είναι Απρίλης… οπότε θα μας ζεστάνουν τα πλούσια μεξικάνικα πιάτα, εξηγώ στο έτερον ήμισυ. Κλασικές ατάκες, για να δικαιολογήσω την λαιμαργία μου. Φτάνοντας στην όμορφη μονοκατοικία που στεγάζεται το μαγαζί, δεν μπορούσα να καταλάβω πολλά από το εξωτερικό, γιατί ήταν βράδυ, αλλά μόλις μπήκα μέσα ένιωσα την μεξικάνικη ζεστασιά. Μόλις μπαίνεις αντικρίζεις ένα περιβάλλον με χρώματα ζωηρά μεν, ζεστά δε και διάκοσμο με μεξικάνικες πινελιές, όπως σομπρέρο.

ntekor 2

Η πρώτη μας επιλογή ήταν η σαλάτα. Η πανδαισία χρωμάτων είναι αυτό που μου αρέσει στην μεξικάνικη κουζίνα. Αρχίζω να τρώω και μετά από αρκετή διερεύνηση ανακάλυψα όλα τα υλικά της… καλαμπόκι, μαρούλι, κρεμμύδι, φασόλια, κεσαντίγιας, τυρί τριμμένο, ντομάτα, ελιές σε ροδέλες και μοβ λάχανο! Απλά υπέροχη!

salata

Από τα κυρίως πιάτα εγώ διάλεξα το Pacadillo Burrito, που είχε μέσα φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, με αρκετά μπαχαρικά και αρωματικά, φρέσκιες ντομάτες και κρεμμύδια. Από πάνω χυμένο λιωμένο τυρί και σάλτσα Ranchero. Συνοδευόταν με ρύζι, πουρέ φασολιών, ντοματούλα και σως γιαουρτιού. Το burrito μου άρεσε πολύ, ήταν όμως τόσο χορταστικό, που ελάχιστα άγγιξα το ρύζι, και ειδικά τον πουρέ φασολιών, που παραήταν «βαρύς» για το δικό μου στομάχι. Ίσως αν ήταν μεσημέρι να τον έτρωγα, αλλά για βράδυ… δεν θα χωνευόταν με τίποτα!

burito3

Ο καλός μου διάλεξε Chicken Gordon Bleu. Μαριναρισμένο κοτόπουλο σχάρας, με ζαμπόν, μπέικον και λιωμένο τυρί. Συνοδευόταν με μεξικάνικο ρύζι και πατάτες τηγανιτές. Όπως φαντάζεστε δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο. Ίσα που πρόλαβα να δοκιμάσω το κοτόπουλο, που έδενε καταπληκτικά με το ζαμπόν και το μπέικον.

kotopoulo

Για το μαγαζί θα πω ότι είχε εξαιρετικό σέρβις και καταπληκτική αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα… ωστόσο να τονίσω ότι πρέπει να έχετε γερό στομάχι, εάν θέλετε να δοκιμάσετε την έξτρα καυτερή σως, που φέρνουν σε ξεχωριστό μπολάκι. Στο τέλος, μας έφεραν ένα χωνευτικό σφηνάκι. Το λάτρεψα, ήταν σαν γρανίτα πορτοκάλι ένα πράγμα!

sfinaki2

Tags
Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported