Μενού 10 πιάτων και μία πρόταση γάμου!

Details

Απόψε φόρα τα καλά σου και για μάσα ετοιμάσου… σιγοτραγουδούσα από μέσα μου!!! Έφτασε η μέρα που περίμενα… ο καλός μου, έκλεισε τραπέζι στου Μποτρίνι. Περιμένω πως και πώς να δοκιμάσω το μενού του πολυσυζητημένου σεφ. Σε όλη την διαδρομή προς το μαγαζί φανταζόμουν διάφορα πιάτα, και απλά θα σας πω, ότι χάρηκα που ξεπεράστηκε η φαντασία μου. (Και διαθέτω μπόλικη ως γνήσιο ψαράκι).

store

Φτάνοντας στο Χαλάνδρι, και παρκάροντας ακριβώς έξω από το μαγαζί, γιατί διαθέτομε και μία τύχη σε αυτό το θέμα, αντικρίζω μία μοντέρνα και συνάμα επιβλητική είσοδο. Στην αυλή υπάρχει αίθριο, που φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι, θα προσδίδει μία ρομαντική νότα. Μπαίνουμε μέσα και μας υποδέχεται ο μετρ, που μας καθοδηγεί στο τραπέζι μας. Η διακόσμηση του μαγαζιού είναι μίνιμαλ, λιτή και προσεγμένη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καλού μου, «έκλεισε» στη σάλα, όπου υποτίθεται είναι πιο διακριτικά και ρομαντικά. Θα μπορούσε, γιατί έχει μόνο τέσσερα τραπέζια… Εδώ είναι το μόνο άσχημο σε όλη την βραδιά, στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκε οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, εκ των οποίων το ένα μονίμως ούρλιαζε. Θα μου πείτε… θα κάνεις και εσύ παιδιά και τα λοιπά και τα λοιπά… θα καταλάβετε όμως στο τέλος αυτού του κειμένου, την άστοχη τοποθέτηση του μετρ.

sala

Το προσπερνάμε γρήγορα και έχοντας πάντα καλή διάθεση απολαμβάνουμε ένα απεριτίφ (σαμπάνια) και σνακ που μας έστειλε ο φίλος Μποτρίνι, τον οποίο βέβαια δεν γνωρίζω, και μου έκανε εντύπωση η κίνηση, όμως όπως προανέφερα, όλα εξηγούνται μαγικά στην πορεία. Τα σνακ ήταν ιδανικά για αρχή, η τυρόπιτα, η πίτσα καπρέζε και η πατάτα με αυγό και ντομάτα, προετοίμασαν καλά το έδαφος για τα επακόλουθα.

orektika

Κρατάω κατάλογο στα χέρια και ένα δάκρυ μαζεύεται στο μάτι από την ευτυχία! Τι να πρωτοδιαλέξω! Καταλήγω, ως έξυπνος εκτός από φαντασιόπληκτος ιχθύς, στο μενού των 10 πιάτων. Περιλαμβάνει τρία ορεκτικά, τέσσερα κυρίως πιάτα και τρία επιδόρπια. Έτσι, σκέφτομαι θα δοκιμάσω όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις. Επέλεξα να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας με ΑΝΑΞ 2013 του Αντωνόπουλου. Είναι ένα ήπιο ξηρό λευκό Chardonnay με καλές ισορροπίες και πάει με όλα τα φαγητά.

Πριν αρχίσω την ανάλυση-ψυχανάλυση των πιάτων, να προσθέσω ότι η ποικιλία άρτων που είχαμε στο τραπέζι, ήταν εξαίσια!

pswmia

Σας παραθέτω εν συντομία το μενού… και φυσικά θα σας μιλήσω για το καθένα από αυτά χωριστά!

  • Παντζάρι στο φυσικό του περιβάλλον
  • Γαρίδες – Λαρδί – Φουντούκι
  • Σαν καρμπονάρα, με αυγά από τη γη και τη θάλασσα
  • TONgueNATO and tomato
  • Σαν ένα χταπόδι στιφάδο
  • Ψάρι ημέρας σε κυκλαμινόφυλλα, υφές λαχανικών, σάλτσα όπως του Gualtiero Marchesi
  • Μάγουλο από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής με πουρέ πατάτας, πραλίνα και κροκέτες πατάτας
  • Το υποβρύχιο της παιδικής μου ηλικίας
  • Σαν ένα γλυκό τζατζίκι
  • Cörek a la Greca

patzari

Το πρώτο ορεκτικό δεν μου άρεσε προσωπικά, γιατί το κατσικίσιο τυρί που ήταν τριμμένο από πάνω μου μύριζε… και εκεί που ήμουν έτοιμη να απογοητευθώ, κατάλαβα ότι τα γούστα είναι υποκειμενικά, γιατί το έτερον ήμισυ κρατιόταν να μην γλύψει το πιάτο… και φυσικά σκούπισε και το δικό μου. Οκ λοιπόν λέω, το τυρί έγκειται στην δική μου παραξενιά με τις μυρωδιές, όμως το παντζάρι ήταν σκληρό! Τελεία και παύλα.

garida

Στο επόμενο ορεκτικό έμεινα άναυδη –με την καλή έννοια- τόσο από την παρουσίαση, όσο και από την γεύση. Σε ένα μαρμάρινο πιάτο η αλμύρα της γαρίδας με την γλυκύτητα του φουντουκιού έδιναν το δικό τους ρεσιτάλ αρμονίας. Love it, έτσι απλά.

mmm

Σαν καρμπονάρα με καλαμάρι, αυγά αχινού, ελληνική τρούφα και από νοστιμιά… τρέλανε με κι άλλο Μποτρίνι είπα… μπορείς! Έτρωγα εύκολα καθημερινά το συγκεκριμένο πιάτο!

nostimia

Στη συνέχεια ακολούθησε το τονάκι, με νερό τομάτας περιχυμένο από πάνω για να αυξηθεί η οξύτητα. Απλό και νόστιμο, θα σας πω ότι η γεύση του, έφερε στο μυαλό μου εικόνες από το αιγαίο! Δυστυχώς αυτό το πιάτο δεν το έβγαλα φωτογραφία, γιατί την προσοχή μου έκλεψαν τα παιδιά που τσίριζαν… ωστόσο συνέχισα να απολαμβάνω το υπέροχο, ρομαντικό μου δείπνο!

xtapodi

Ακολούθησε το χταπόδι στιφάδο, με παγωμένο σορμπέ μαϊντανό από πάνω. Εδώ έγινε παύση στο συναίσθημα της χαράς, γιατί πρώτον δεν τρώω μαϊντανό (τον έκανα στην άκρη), δεύτερον τα παντζάρια που υπήρχαν στο πιάτο κέρδισαν μεν, με το σχήμα τους τις εντυπώσεις, γιατί θύμιζαν τις βεντούζες του χταποδιού, σε γεύση όμως έχαναν γιατί ήταν πολύ μαριναρισμένα. Η γεύση των παντζαριών ήταν τόσο έντονη, που δεν μπορούσα να προσδιορίσω τίποτα. Το κρεμμυδάκι, που ήταν κάτω από τα παντζάρια ήταν ωραία σοταρισμένο και νόστιμο. Στην βάση το χταπόδι, μου άφησε ανάμεικτο feeling. Μου άρεσε από τη μία, με ξίνισε κυριολεκτικά από την άλλη. Θεωρώ, ότι ήταν αρκετά τσιμπημένο το ξύδι στο πιάτο. Χρειάστηκα να ξεπλύνω αρκετά το στόμα μου με το κρασί, για να υποδεχθώ τις επόμενες γεύσεις.

sarmas

Το επόμενο πιάτο ήταν που με έκανε να προβληματιστώ εντελώς! Ο λόγος του προβληματισμού μου είναι ο εξής. Το πιάτο θα το χαρακτήριζα εκρηκτικό! Μου άρεσε πολύ, ήταν ωραίος ο συνδυασμός του ψαριού (λαυράκι) με τα κυκλαμινόφυλλα και τα φρούτα και τα λαχανικά, ΟΜΩΣ, δεν θα επέλεγα να το πάρω ξανά. Μην ρωτάτε γιατί… εδώ έγκειται και ο προβληματισμός μου, μου άρεσε, αλλά δεν θα το παράγγελνα ξανά! Νέτα, σκέτα!

mosxari

Το τελευταίο κυρίως πιάτο κέρδισε την «καρδιά μου». Το μοσχαράκι σβησμένο με κόκκινο κρασί, συνοδευόμενο με μαρμελάδα ντομάτας και με πουρέ και κροκέτες πατάτας, ήταν ο λόγος που θα έδινα εγώ το δικό μου Μαρισελέν στον Μποτρίνι! Τα λόγια στην τελειότητα είναι περιττά. Και αυτό το πιάτο αξίζει την σιωπή μου!

glukaki

Σας κούρασα ε; Γι’ αυτό τώρα θα σας γλυκάνω! Το πρώτο γλυκό, είναι μια έξυπνη πρόταση από άποψη δημιουργίας. Η κλασική αγαπημένη βανίλια που τρώγαμε μικροί ως υποβρύχιο, είναι κλεισμένη μέσα σε ένα αυγό μαστίχας, που τσαλαβουτάει σε μια σούπα τριαντάφυλλου. Τρεις γεύσεις που δένουν απίστευτα μεταξύ τους, σου αφήνουν μια γλυκιά, αλλά όχι λιγωτική γεύση στον ουρανίσκο. Το απόγειο εδώ είναι ο ευφάνταστος τρόπος παρουσίασης και τεχνικής.

auga

Δεύτερο γλυκό το τζατζίκι! Κι όμως γίνεται! Με γιαούρτι σε μορφή μαρέγκας, σορμπέ και σφουγγαριού, συνοδευόμενο με γρανίτα αγγουριού και βούτυρο κακάο! Αριστούργημα!

tzatziki

Τελευταίο και πιο κοντά στα γούστα μου, σορμπέ με γεύση τσουρεκιού μαζί με ένα μικρό ντόνατ με καραμέλα, φουντούκι, μπισκότο και κανέλλα. Μπορεί κάποιος να το έβρισκε κλασικό, αλλά εμένα ήταν το αγαπημένο μου γλυκό…

ntonat

Και κάπου εδώ, έχοντας σκάσει και απολαύσει όλα τα πιάτα, ηρεμήσει γιατί πλέον έχουν φύγει τα πιτσιρίκια… έρχεται μια τούρτα. Γυρνάω και μένω έκπληκτη με τον σύντροφο μου, γιατί σκέφτηκα ότι πρέπει να μου κάνει πλάκα που θέλει κι άλλο γλυκό, όμως η τούρτα, η ρομαντική σάλα, όλα είχαν τον σκοπό τους… μετά από ένα γλυκό φιλί, ακολούθησε και η πρόταση γάμου.

daxtulidi

I do το λοιπόν, και I do και στο μενού του Μποτρίνι! Που να είναι σίγουρος, ότι θα τον τιμούμε συχνά πυκνά σε επετείους, γιορτές και άλλες ευτυχισμένες στιγμές μας. Αρκεί να μην υπάρχουν παιδιά που ουρλιάζουν στον ίδιο χώρο!

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!

Similar Articles to read

Commets

Leave a comment Html not supported