Σαρακοστή στο σπίτι… με απλά αλλά νόστιμα πιάτα

Details

koulouma4

Καλή Σαρακοστή και γενικά καλά να είμαστε. Όσοι νηστεύουν προσοχή γιατί…τα πολλά ψωμιά, φέρνουν πολλά κιλά! Ετών 35 από χθες, και ακόμη δεν εδέησα να μάθω κλασικές σαρακοστιανές συνταγές, όπως η ταραμοσαλάτα. Ντροπή μου το ξέρω, όμως εν αρχή ην η μανούλα, που φρόντιζε πάντα για όλα τα εδέσματα. Μεγαλώνοντας τα ηνία πήραν οι ταβέρνες… και παραμεγαλώνοντας, η πεθερούλα! Βέβαια, θα μπορούσα να τα αγοράσω όλα προπαρασκευασμένα και να κάνω ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι, όμως η νοστιμιά όλων έγκειται στο home made!  Φέτος λοιπόν, ο άγγελος μου – η Αγγελική, (βλέπε πεθερούλα) τα ετοίμασε όλα με τα χεράκια της, για να τα γευτούν τα σαγονάκια μου. Η απόλυτη επιτυχία, η ταραμοσαλάτα. Η συνταγή θα περάσει στα χέρια μου στο μέλλον και θα σας την διαβιβάσω. Προς τον παρόν, απλά θα σας πω ότι είναι η καλύτερη που έχω φάει… μακράν!

koulouma1

«Αγγελική» ταραμοσαλάτα

Σειρά έχουν τα καλαμαράκια, που τα έπιασαν οι άντρες της οικογένειας (είναι καλό χόμπι τελικά το ψάρεμα)! Φρεσκότατα λοιπόν, μπήκαν στο τηγάνι και η γεύση τους το κάτι άλλο! Το φρέσκο πράγμα δεν χρειάζεται πολλά – πολλά, μόνο λίγο αλάτι και λεμόνι! Must στο Σαρακοστιανό τραπέζι! Εσείς μπορείτε να επιλέξετε χταποδάκι.

koulouma

Φυσικά, οι επιλογές από εκεί και πέρα είναι πολλές και έχουν να κάνουν, πιστεύω, με το μεράκι, της κάθε νοικοκυράς. Εννοώ, τα πρόσθετα σαρακοστιανά μπινελίκια. Εμείς είχαμε μια πλούσια πατατοσαλάτα, καροτάκια βρασμένα με αλατάκι και λεμονάκι, παντζάρια, ανάμεικτο τουρσί, ελίτσες και σαρμαδάκια. Από το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει η λαγάνα, και ο χαλβάς ως γλυκό! Άντε και του χρόνου με υγεία!

koulouma5

Share
Maria Georgiadou

32 Articles Written

Η αγάπη μου για το καλό φαγητό και γενικότερα η γαστρονομική μου λαιμαργία, με οδήγησε στην δημιουργία του Food for Kill. Λατρεύω το καλό φαγητό, και όταν πραγματικά αξίζει να γράφω για αυτό!
Commets

Leave a comment Html not supported